LEGO Education Innovation School


 

 


LEGO bouwt de toekomst!

Campus Plinius als LEGO-bouwsteen voor je technologische studierichting

Techniek is altijd en overal. De smartphone zoemt je wakker, alarminstallatie off , licht van de badkamer on, het domoticasysteem activeert de percolator, geurige kop koffie verzekerd! Ondertussen wordt de woning op temperatuur gehouden door een gesofisticeerd warmtesysteem. Pas als techniek het begeeft, zien we hoe aanwezig die is. En dan: help ons NU, technisch opgeleide installateur!

De technisch opgeleide installateur. Gezocht door zeer veel bedrijven, essentieel in een technologische samenleving. En daar knelt het schoentje... te veel vacatures worden niet ingevuld. De vraag overtreft het aanbod, te weinig mensen kiezen voor een technische opleiding. En voor onze provincie is het tekort zelfs zo groot dat het de economische ontwikkeling remt. Provincie Limburg doet 320.000 duiten in het zakje om het TSO en BSO aantrekkelijker te maken. Met LEGO!

Het concept: Campus Plinius geeft trainingen aan leerkrachten van het lager onderwijs om met LEGO techniek te leren aan hun scholieren, maar ook om hun technisch talent te stimuleren. Hiermee verdient onze school het label van ‘LEGO education innovation school’. LEGO als een opstap voor technisch talent – en een opwaardering voor het TSO en BSO. Scholieren leren probleemoplossend werken, en ontdekken techniek! Dit vernieuwende project wordt ondersteund door de LEGO teaching academy.

Voor Campus Plinius werken Christian Phillipens en Harm Verstappen aan de opleiding en coaching van onderwijzers, maar ze zetten het LEGO-project ook voort in onze school. Ook als leerlingen Campus Plinius-s(t)er zijn, wordt er nog met de gekende blokjes gespeeld, of toch: met een speciaal hiervoor ontwikkelde versie. De versie voor het lager onderwijs is LBS LEGO mindstorms ev3, voor de Pliniustechneuten wordt het nog wat uitdagender, met LEGO ev3 Robots – waarmee de robotica geïntroduceerd wordt. Serieus spelen dus. Of beter gezegd: gewerkt, ontdekt, en eindtermen behaald. Een project dat echt de (school)grenzen overstijgt!

 

 


 

Copyright © 2016 van GO! technisch atheneum Campus Plinius Tongeren - Keversstraat 26 - 3700 Tongeren