Sportacademie


 

 


De Sportacademie is een project dat past binnen de naschoolse sportactiviteiten van Campus Plinius.

Tijdens 5 woensdagnamiddagen proeven jongeren uit de lagere school tussen 10 en 12 jaar oud samen met leerlingen van de eerste graad secundair (tot 14 jaar) van verschillende sportieve vaardigheden.

Hier ontdekken jongeren allerlei sporten, maar zal ook de motoriek van de deelnemers ontwikkeld worden. Aan de hand van diverse sportactiviteiten leert de jongere beter bewust of onbewust om te gaan met zijn/haar lichaam.Elke initiatie begint met aandacht voor lichaamshouding, evenwicht en lenigheid. Daarna worden er activiteiten gedaan om de fijne en grove motoriek te ontwikkelen en te prikkelen. De focus ligt daarbij vooral op coördinatie tussen de verschillende lichaamsdelen. Op het einde van de reeks krijgen de deelnemers (en hun ouders) een beter beeld voor welke sporten ze aanleg hebben. De aangeleerde motorische ontwikkeling is bovendien ook goed om andere vaardigheden zoals rekenen, schrijven, denken… te vergemakkelijken.

De school wil hiermee jongeren aanzetten om meer te bewegen en te sporten in plaats van hun tijd na de schooluren voor de televisie of achter het computerscherm te spenderen. Wie weet, wordt dit ook de aanleiding voor de kinderen om levenslang te sporten…

 

Praktische informatie

De Sportacademie wordt georganiseerd vanaf januari 2017 telkens op woensdagnamiddag van 12.00u tot 14.00u.

De sportactiviteiten vinden plaats in en rond de sporthal van onze school.

Volgende disciplines komen aan bod:

Het maximum aantal deelnemers per sessie is vastgelegd op 20 personen, dus snel zijn is de boodschap. Inschrijving voor de 5 sessies is gratis.

Hou onze website en facebookpagina in de gaten voor meer concrete info over de sportacademie 2017!

 


 

Copyright © 2016 van GO! technisch atheneum Campus Plinius Tongeren - Keversstraat 26 - 3700 Tongeren